branko lustig

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=_Fu4ynRzeDc

Ove godine, od 8. do 14. travnja, održat će se jedanaesto izdanje Festivala tolerancije, ili Festivala židovskog filma, u Zagrebu. Jedanaestu godinu za redom, Zagreb i Festival tolerancije još jednom će naglasiti vrijednosti poput ravnopravnosti, jednakosti, istine i pravednosti.

Bogati filmski program, koji će se odviti u spomenutom terminu početkom travnja, donosi cijeli niz filmskih uradaka posvećenih žrtvama holokausta kao i osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu. Festival su do sada podržavali brojni slavni iz svijeta filma i umjetnosti, poput voditelja programa Branka Lustiga te Stevena Spielberga, Stefana Ruzowitzkog, Stellana Skarsgårda, Liama Neesona, Ralpha Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe, a isti će slučaj biti i ove godine.

Jedanaesto izdanje Festivala tolernacije u Zagrebu obilovat će bogatim programom u sklopu kojeg će se prikazati oko šezdeset filmova, održat će se dvije izložbe, a neće nedostajati ni dobre glazbe i edukacijskih predavanja uz nekoliko predstavljanja knjiga. Voditelj Festivala, Branko LustigDanielom Wildmannom, organizirat će i edukacijska jutra za sve zainteresirane, a na okruglom stolu raspravljat će se na čak osam različitih tema. Uvertira u ovogodišnja festivalska događanja bit će otvorenje izložbe Arika Brauera, 3. travnja u Muzeju za umjetnost i obrt.

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na službenoj stranici.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This