branko lustig

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=_Fu4ynRzeDc

Prije dva dana, 29. ožujka, u Zagrebu je i službeno predstavljeno jedanaesto izdanje Festivala tolerancije,poznatijeg i kao Festivala židovskog filma. 11. Festival tolerancije održat će se od 8. do 14. travnja u zagrebačkim kinima Tuškanac i Europa te Kulturno informativnom centru Zagreb KIC.

Na ovogodišnjem izdanju festivala tako nas očekuje preko 60  filmova, dvije izložbe, predstavljanje knjiga, koncerti, edukacijska jutra, okrugli stolovi te čak osam diskusija o društveno angažiranim temama. Program festivala, u zagrebačkom hotelu Sheraton, predstavili su predsjednik festivala, dvostruki oskarovac Branko Lustig i direktorica Nataša Popović.

Kako doznajemo, 11. Festival tolernacije bit će otvoren 8. travnja u 19 sati i to projekcijom filma “Gol među vukovima (2015), njemačkog redatelja Philippa Kadelbacha. Riječ je o filmskoj reinterpretaciji istoimenog romana Bruna Apitza iz 1958., koji je postao simbolom antifašističkog pokreta otpora u Istočnoj Njemačkoj. Na programu će uslijediti bogat izbor dokumentarnih filmova, kao i mnoga gostovanja, pa se tako već prvog dana festivala očekuje i gostovanje Thomasa Lennona, čiji dokumentarni film “Sveto (2016), istražuje značenje molitve u svakodnevnom životu diljem svijeta. Festival će također posjetiti i Marek Tomasz Pawłowski, nagrađivani autor poetskog dokumentarca “Dodir anđela” (2015.)

U KIC-u u Preradovićevoj održat će se dva zanimljiva okrugla stola o nasilju prema novinarima i govoru mržnje prema medijima te netoleranciji, nasilju i diskriminaciji u školskim klupama, a između ostalog predstavit će se knjiga Prima Levija “Zar je to čovjek”, dok će na Festival marketu gostovati Human Rights Film Festival Barcelona, najstariji festival toga tipa u Europi.

I ove godine posjetitelje očekuje zanimljiv glazbeni festivalski program, a glavni gosti su gypsy jazz sastav Valami Swing.

Više o samom festivalu i programu 11. izdanja potražite na sljedećoj poveznici.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This