Ustav Republike Hrvatske

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=WTlgnsV0

12. izdanje SEEfest-a ove godine održat će se u Los Angelesu od 27. travnja do 4. svibnja, a čast otvorenja festivala pripala je filmu Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske”.

SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe.

Prisjetimo se, “Ustav Republike Hrvatske” zajednički je projekt redatelja Rajka Grlića i scenarista Ante Tomića. Ljubavna je to priča o mržnji u kojoj su  glavne uloge odigrali Nebojša Glogovac, Ksenija Marankivić i Dejan Aćimović. Osnivačica i organizatorica SEEfest-a Vera Mijojlić smatra da će ova “smiješna i dirljiva ‘ljubavna priča o mržnji’ zasigurno zabaviti sve one koji će ju na velikom platnu gledati u sklopu otvorenja 12. izdanja SEEfesta”.

Osim višestruko nagrađenog Ustava, u natjecateljskom programu dokumentarnih filmova prikazuje se dugometražni glazbeni dokumentarac Petre Seliškar o slovenskom Charliju Chaplinu Franu Milčinskom – Ježeku, “Moj svijet je naopačke”Film je nastao u produkciji slovenskog Petra Pan Filma u koprodukciji s makedonskim PPFP i zagrebačkom produkcijskom kućom Restart.

Više informacija o samome festivalu možete pronaći na službenim stranicama.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This