Autorski putevi

HAVC

Dvanaesto izdanje festivala kratkometražnog mediteranskog filma Autorski putevi: mediteranska ispreplitanja (Passaggi d’Autore: intrecci mediterranei), koje će se održavati od 6. do 11. prosinca 2016. u talijanskom gradu Sant’Antioco na Sardiniji, u sklopu ovogodišnjeg programa organizira fokus na suvremeni hrvatski kratkometražni film.

Fokus na hrvatski kratki metar održat će se 7. prosinca, a sastoji se od selekcije igranih, animiranih i dokumentarnih naslova, među kojima su i neki od najuspješnijih recentnih filmova. Na festivalu će biti prikazani Cvijeće Judite Gamulin, Planemo Veljka Popovića, Presuda Đure Gavrana, Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona i Zvir Miroslava Sikavice, a svoje će filmove predstaviti Predrag Ličina (Teleport Zovko), Daina O. Pusić (Zvjerka) i Kristina Kumrić (Po čovika).

Filmove je odabrao umjetnički direktor festivala Ado Hasanović u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Festival je nenatjecateljskog karaktera, u svojim programima svake godine prikaže 50-ak naslova, a cilj mu je promovirati kratkometražni film kao specifičan oblik kulturne razmjene.

Više informacija o festivalu potražite na njegovoj službenoj stranici.

Izvor: HAVC

Pin It on Pinterest

Shares
Share This