Ridley Scott

shutterstock_Helga Esteb

Kako časopis Varitey izvještava, proslavljeni redatelj Ridley Scott i studio 20th Century Fox pripremaju film o Drugom svjetskom ratu, koji će se zvati “Battle of Britain“. Dok će scenarij za film pripremiti Matthew Orton, poznat po svom radu na filmu “Operation Finale”, Ridley Scott preuzet će funkciju redatelja i producenta.

Radnja filma “Battle of Britain” temeljit će se, logično, na povijesnim događanjima vezanim uz Bitku za Britaniju,  vojnu operaciju britanskih Kraljevskih zračnih snaga (Royal Air Force) kojom su branili Britaniju od Hitlerove nacističke Njemačke i njihovih zračnih snaga – The Luftwaffe. Bitka se odvila 1940. godine, a bio je to prvi veliki poraz Nijemaca.

Uz film “Battle of Britain” Scott je trenutno u iščekivanju konačnog izlaska svog filma “Alien: Covenant”, kojeg očekujemo u svibnju, a paralelno priprema i projekt “All The Money In The World” J. Paula Gettya u 1973, te film “The Cartel” koji će također raditi pod okriljem filmskog studija 20th Century Fox na osnovu književnog predloška Dona Winslowa koji pripovijeda priču o korumpiranom policajcu u njujorškoj policiji.

Točan datum izlaska filma “Battle of Britania” nije još poznat.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This