sve najbolje

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=jOJ-yRjVDa8

Hrvatska redateljica Snježana Tribuson nakon četrnaestogodišnje pauze vraća se na kino platna, a ovoga put predstavlja se sa svojim četvrtim dugometražnim igranim filmom – „Sve najbolje”. Riječ je o prvoj hrvatskoj božićnoj komediji koja će vas istovremeno ugrijati, raznježiti i nasmijati.

„Sve najbolje” romantična je komedija, premijerno prikazana u srpnju ove godine na 63. Pulskom filmskom festivalu, a s kinodistribucijom krenula je ovog tjedna. U blagdansko vrijeme, kada je televizijski i kino program prepun filmovima božićne tematike, vrijeme je i za hrvatsku priču u kojoj je na neobične, ali zanimljive načine prikazano kako se sve može poželjeti svojim bližnjima sve najbolje.

Priča prati simpatičnu slastičarku Vericu (Ksenija Marinković) koja, nakon preduge ljubavne pauze, ipak odluči otvoriti mogućnost novim romantičnim početcima u svom životu. Uvijek jednostavna i precizna Ksenija, lik slatke Verice utjelovila je s iznimnom lakoćom, pa je bilo teško ne povjerovati njenoj iskrenosti i naivnosti. Zanimljivo lice filma svakako je poznata mezzosopranistica Renata Pokupić kojoj je uloga operne pjevačice Brankice debitantsko pojavljivanje na filmu. U Veričin život ubrzo se umiješa i slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), no stvarnu romansu Verica će ostvariti tek s neobičnim poljoprivrednikom Tomom koji je ujedno i Brankičin otac (Bogdan  Diklić). Filmsku ekipu i veselu zagrebačku družinu upotpunili su bahati Mislav (Goran Bogdan), dvije medicinske sestre koje misle da znaju sve o ljubavi (Ksenija Pajić i Dora Fišter) te, nakon bračnog brodoloma slomljeni, operni pjevač Martin (Ozren Grabarić) koji će novu ljubav naći upravo na kazališnim daskama.

ksenija marinković

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=jOJ-yRjVDa8

Scenarij za film potpisala je sama redateljica, Snježana Tribuson, kojoj je pošlo za rukom da višeslojnu radnju na vrlo jednostavan način pretvori u smiješnu i jednostavnu priču s toplom porukom i blagdanskim duhom koji priliči idejnoj okosnici filma. Topli ambijent i jasno okarakterizirani likovi fluentnom radnjom prepušteni su isprepletanjima sudbina koje zabavljaju gledatelja i izazivaju veselo raspoloženje i opušteno uživanje u laganoj filmskoj priči. Jedan od bitnih segmenata filma svakako je glazba, i to ona operna, koja je ovaj film svakako ponijela na jednu više razinu, čemu su prvenstveno pridonijeli Renata Pokupić i Ozren Grabarić

Nekoliko ljubavnih priča i isprepletenih ljudskih sudbina spojit će skupina žohara, jedna božićna kutija domaćih medenjaka i operna arija koja će i najvećim skepticima razvući osmijeh na licu.

Iako je splitska premijera filma prikazana u slabo popunjenoj kino dvorani, „Sve najbolje” Snježane Tribuson sasvim sigurno pronaći će svoj put do vjerne publike koja ima osjećaj za hrvatski film i kojoj će ova simpatična priča biti izvrsna prilika za poželjeti sve najbolje svojim bližnjima, ali i hrvatskoj kinematografiji koja je, žanrovskom raznolikošću i umjetničkim napretkom, u vidnom usponu.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This