Zlatna vrata

Ivana Tolj

I ovog mjeseca, posljednji utorak rezerviran je za filmsko iznenađenje u splitskoj kinoteci Zlatna vrata. Vrsni znalci kinotekinog programa sigurno željno iščekuju 28. veljače, jer znaju da je posljednji utorak u mjesecu rezerviran za program “Odabrao/la umjesto Đele Hadžiselimovića”.

Zanimljivi program, u sklopu kojeg javne osobe iz svijeta kulture i umjetnosti za publiku odabiru film, do sada je bio obavijen velom tajne, budući da je naslov filma uvijek bio tajna sve do samog početka programa. Posljednjeg utorka u mjesecu veljači, efekt iznenađenja i dalje je na snazi jer je naslov filma tajan, no poznata je informacija da će ulogu Đele ovog mjeseca preuzeti Boris Dežulović..

Podsjetimo se, program “Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića” u kinoteci Zlatna vrata odvija se od listopada 2016. godine, a kinoteka je tako ugostila brojne poznate ličnosti iz svijeta kulture i umjetnosti, poput Predraga Lucića, Mladena Badovinca, Lane Barić i Ivice Ivaniševića, a na programu su se našli zanimljivi filmski klasici, poput kultnog “Pulp Fictiona”, vječno optimističnog “Grka Zorbe”, potresne “Žene pod utjecajem” i kontroverznog “Krvnika”.

Što su kinoteka Zlatna vrata i Boris Dežulović, namijenili publici ovog posljednjeg utorka u mjesecu, predstoji nam sačekati i vidjeti, no ne sumnjamo da će odabir i ovog mjeseca iznenaditi i zadovoljiti vjernu publiku.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This