Braća Coen

Andrea Raffin

Koliko format televizijske serije u posljednje vrijeme dobiva na popularnosti, vidljivo je i po brojnim angažmanima filmskih glumaca koji su se odlučili okušati i u ovom obliku. Nakon brojnih glumaca koji su se odvažili na drugačiji pristup svom poslu, jedan od najpoznatijih redateljskih dvojaca, Ethan i Joel Coen, odlučili su se režirati televizijsku mini seriju.

Riječ je o mini seriji u šest nastavaka koja se krije iza naziva “The Ballad of Buster Scruggs”, a koja je prvotno bila zamišljena kao film. Braća Coen već su napisali scenarij za  “The Ballad of Buster Scruggs”, no zbog kompleksnosti same radnje i karakterizacije likova, ideja o filmu ipak je prerasla u format televizijske serije.

Iako se o radnji serije, kao ni o glumcima koji će se pojaviti u njoj još ništa ne zna, poznato je da će serija žanrovski biti određena kao vester, što nikako nije strano Ethanu i Joelu Coenu, koji su režirali filmove slične tematike “True Grit” i “No Country For Old Man”. Kako magazin Varitey objavljuje, braća Coen na ovom projektu surađivat će s televizijskom kućom Annapurna, a u seriji bi se čak mogli pojaviti i kazališni elementi.

Redateljski dvojac Coen do sada se još nije okušao u režiranju televizijske serije, osim davanjem savjeta za snimanje serije “Fargo” koja je nastala prema istoimenom filmu braće Coen.

Iako se ne zna gotovo ništa o tome kada bismo seriju mogli gledati, niti kako će ona u konačnici izgledati, vjerujemo da će se najnoviji eksperiment braće Coen pokazati dostojnim svim uradcima zbog kojih i volimo ovaj redateljski duo.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This