Colossal

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=ojLzEjAN5xE

Ideja o tome da kontrolirate gigantsko čudovište u višemilijunskom gradu pred gomilom prestravljenih ljudi, na prvu bi se mnogima učinila turbo zabavnom ili pak zastrašujućom, a liku Glorije (Anne Hathaway) dodatno je zakomplicirala ionako već neuredan život.

Film “Colossal” djelo je španjolskog redatelja i scenarista Nacha Vigalondoa, čiji se poznati smisao za humor osjetio i u ovome filmskom ostvaranju. “Colossal” je znanstveno- fantastična komedija koja vas u početku upoznaje s pomalo izgubljenom djevojkom Glorijom (Anne Hathaway), čiji se život u New Yorku raspada nakon što ju dečko obavijesti da mora napustiti njegov stan dok ne riješi svoje probleme s alkoholizmom. Gloriju će novonastala situacija natjerati na povratak u rodni kraj gdje susreće prijatelja iz djetinjstva- Oscara (Jason Sudeikis). Susret Glorije i Oscara u početku će se učiniti uzbudljivim paljenjem sjećanja iz djetinjstva i pomalo zatomljenih emocija, no situacija će se isprofilirati u potpuno drugačijem smjeru.

Glorijinim povratkom u rodni kraj, paralelno se odvija alarmantna situacija u  Seulu, gdje se gigantsko čudovište pojavilo i uništilo sve pred sobom. Vijest je jako brzo obišla cijeli svijet, a s nekoliko sati zaostatka stigla je i do prestrašene Glorije. Da stvar bude zanimljivija, uz čudno ponašanje gigantskog stvorenja (Colossal- gigantsko) Glorija primjećuje da se čudovište pojavljuje svaki dan u isto vrijeme i ima nevjerojatno slične tikove poput nje. Koliko god to nevjerojatno zvučalo, Gloria shvati da može kontrolirati čudovište, a tu suludu misao odluči podijeliti s Oscarom i njegova dva prijatelja. Tijek radnje krenut će u pomalo iznenađujućem smjeru, poglavito kada se čudovištu pridruži i pomalo drski robot, a Glorijina sjećanja iz djetinjstva pripomoć će lakšem shvaćanju cijele situacije.

Iako glavni tijek radnje zvuči poput scenarija za “light” hororac, u ovom slučaju ipak se radi o znanstveno- fantastičnoj komediji, u kojoj je glavninu komičnih situacija iznjedrila upravo glumica Anne Hathaway. Iako radnja filma ni nije nešto preuzbudljiva, to zapravo i nije osnovni cilj, budući da je težište poante na nevjerojatnoj životnoj situaciji jedne nesređene djevojke, koja od jednom ima moć kontroliranja nestvarno velikog i neprivlačnog čudovišta. Poznavateljima potpisa Natcha Vigalondoa, mnoge će situacije u filmu “Colossal” biti zanimljive i smiješne, a tome je jako dobro pridonijela i sama Hathaway, koju bismo češće trebali gledati u ovakvim izdanjima.

Iako film “Colossal” ne nudi ultimativnu zabavi niti preuzbudljiv zaplet i pomno razmišljanje o samom raspletu, film je to koji će vas nasmijati i zbog kojeg se isplati posjetiti najbližu kino dvoranu.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This