fantastic-beasts-and-where-to-find-them

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=VYZ3U1inHA4

Sedamdeset godina prije no što kreće saga o životu mladog i zbunjenog čarobnjaka Harryja Pottera britanska spisateljica J. K. Rowling sve fanove svijeta magije i čarobnjaštva odvodi na novo čudesno putovanje u pratnji nevjerojatnih bića, vječne borbe dobra i zla te izvrsnih efekata koji će vas povući u paralelni svijet nerealnog i nadnaravnog.

Dana 16. studenog u kinima je premijerno prikazan novi filmski uradak nastao prema književnom predlošku J. K. Rowling – Fantastic beasts and where to find them (Čudesne zvijeri i gdje ih naći), a stopostotna pozitivna ocjena na stranici Rotten Tomatoes dokaz je o uspješnoj povratnoj informaciji publike i filmske kritike.

Svoju slavu J. K. Rowling stekla je na globalnoj razini, podijelivši sa svijetom svoju ideju o čarobnjaku Harryju Potteru čije smo odrastanje pratili kroz sedam romanesknih nastavaka, koji su ujedno i ekranizirani. Harry Potter stekao je fanove među brojnim generacijama, a vječna bajka o borbi dobra i zla pokazala se kao dobitna kombinacija kada se u njoj pojave zvučna glumačka imena, bezopasni adrenalin i toplina obiteljske priče.

Kako sedam nastavaka planetarno popularnog romana za djecu, od kojeg ni dosta odraslih nije odstupilo, nije bilo dovoljno, J. K. Rowling teleportirala nas je sedamdeset godina prije nego smo upoznali Harryja Pottera.

Veliki fanovi i detaljisti sage o čarobnjaku Harryju sjetit će se obavezne literature koju je mladi čarobnjak morao savladati prije nego je krenuo u školu čarobnjaštva – Hogwarts. Riječ je o knjizi „Čudesna bića i gdje ih naći”, a upravo taj naziv najnovije je književno djelo spisateljice Rowling prema kojem je snimljena istoimena ekranizacija.

eddy-redmayne

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=VYZ3U1inHA4

Sedamdeset godina ranije, u liku čarobnjaka Newta Scadmandera, s radošću smo dočekali nastup Eddyja Redmaynea koji očigledno svakoj ulozi pristupa kao da je rođen u tom liku. Uz maestralno utjelovljenje čarobnjaka Scadmandera, među čudesnim bićima očekujte brze zaplete i nevjerojatne situacije s Colinom Farrellom, Katherine Waterston, Ezrom Miller, Zoë Kravitz i Jonom Voightom.

Kako J. K. Rowling nije navikla izražavati se u malim i zasebnim proznim formama, najavila je ukupno pet nastavaka o Čudesnim bićima, a sve fanove zaintrigirat će i vijest da je u sljedećim nastavcima najavljen i lik kojeg će utjeloviti Johnny Depp.

Ako kojim slučajem i strahujete od ružnjikavih čudesnih bića nerealnih veličina, budite bezbrižni. Gledanje filma „Čudesna bića i gdje ih naći” potpuno je bezopasno, a putovanje i adrenalinska zabava koju predvodi neobični Eddy Redmayne u svijetu čudesa zagarantirana je, stoga zaboravite sve što vam je logično i obično jer J. K. Rowling vodi vas u svijet koji će vam otkriti zanimljivosti za koje ste bili sigurni da već sve znate.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This