Zlatna vrata

Ivana Tolj

Splitska kinoteka Zlatna vrata organizira program Dani talijanskog filma koji će se održati od utorka 6. prosinca do subote 10. prosinca. Riječ je o programu koji će obuhvatiti žanrovski i tematski šest različitih suvremenih talijanskih filmova.

Prvu večer programa očekuje vas igrana drama redatelja Lamberta SanfeliceaKlor” o životnim okolnostima sedamnaestogodišnje Jenny na koju je pala odgovornost brige za obitelj nakon smrti majke i očevog živčanog sloma.

Sljedeći film na repertoaru je „Fiore” ili „Cvijet Claudia Giovannesia, ljubavna drama mladih i neobuzdanih Daphne i Josha. „Io che amo solo te” igrani je film Marca Pontia, a priča je to o jednom vjenčanju i dvjema ljubavima koje ga povezuju. „Sei mai stata sulla lunna” u režiji Paola Genovesea nasmijat će vas i potaknuti na razmišljanje o tome koliko je stvaran izvanjski sjaj koji nam je prezentiran u uspješnom i ubrzanom životu jedne karijeristice.

U petak vas u programi kinoteke očekuje dramatična ispovijest mlade Stefanie „Una storia Sbagliata” ili “„Pogrešna priča Gianluce Marie Tavarellia, a posljednji film programa bit će kriminalistička drama Stefana MorodiaPericle il nero.

Posebno znanje talijanskog nije potrebno jer su Dani talijanskog filma u Zlatnim vratima rezervirani za svakoga željnog opuštanja i dobre zabave uz filmski program.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This