Zlatna vrata

Zlatna vrata

Splitska kinoteka Zlatna vrata, i u mjesecu ožujku nastavlja sa svojim simpatičnim programom “Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića” zbog čega će se i ovog posljednjeg utorka mjesecu u kinoteci tražiti mjesto više.

Za sve one koji se tek sada uključuju, program “Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića” u kinoteci Zlatna vrata odvija se od listopada prošle godine, a osmišljen je kao prostor javnim osobama iz svijeta kulture i umjetnosti u sklopu kojeg mogu educirati i zabaviti publiku svojim filmskim odabirima. Do sada su nas svojim odabirom uveseljavali Predrag Lucić, Mladen Badovinac, Lana Barić, Ivica Ivanišević i Boris Dežulović, a ožujak je rezerviran za istarskog “lovca” Deana Kotigu.

Kvizoljupcima će ime Deana Kotige zazvoniti uz niz asocijacija, a vjerujemo da će Kotiga svoj široki spektar znanja pravilno upotrijebiti i uspješnim odabirom se upisati na listu adekvatnih zamjena Đeli Hadžiselimoviću. Kako je spomenuti program izrazito tajanstvenog karaktera, ni ovog puta do same projekcije ne znamo o kojem filmu se radi, no simpatični “lovac” ipak je otkrio neke natuknice o svome odabiru.

Tako doznajemo da nas na programu “Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića”, kreiranom pod paskom Deana Kotige, očekuje film koji je u svoje vrijeme bio nominiran za nagradu Oscar, a na festivalu u Veneciji osvojio je Srbernog lava. Riječ je o filmu koji je uvelike utjecao na francuski novi val.

Moderator ovomjesečnog programa  “Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića”, Dean Kotiga, tvrdi da se radi o filmu koji se rijetko prikazuje, a on sam slučajno ga je pogledao u jednom pariškom kinu, kako to Deanu i priliči 🙂

Svakako se veselimo Deanovom odabiru i podsjećamo vas da nikako ne propustite i ovomjesečni program “Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića” u splitskoj kinoteci Zlatna vrata.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This