pero kvesić

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=WyH8odPSXus

57. filmski festival u Krakowu održat će se od 28. svibnja do 4. lipnja, a pomalo su počele stizati i informacije o članovima natjecateljskog programa. Naime, u sklopu ovogodišnjeg međunarodnog dokumentarnog natjecateljskog programa prikazat će se i nagrađivani film Pere Kvesića “Dum Spiro Spero”.

Filmski festival u Krakowu osnovan je 1961 godine te je jedan od najstarijih događaja ovakve vrste posvećenih dokumentarnim, animiranim i igranim filmovima kratkog metra. Sastoji se od četiri glavna natjecateljska programa (dokumentarni, kratkometražni, nacionalni i glazbeno-dokumentarni), a svake godine na njemu se prikaže preko 250 filmova iz svih dijelova svijeta. Pobjednički filmovi, pak, automatski dobivaju prestižnu nominaciju za godišnju nagradu Europske filmske akademije.

Priliku da zasja, kako na festivalu u Krakowu tako i na dodjeli Europske filmske akademije, imat će i Pero Kvesić sa svojim filmom “Dum Spiro Spero”. Film Pere Kvesića, natjecat će se s još 16 filmova i autora u konkurenciji, a među njima su i Vitali Manski, Erik Gandini, Audrius Stonys, Piotr Stasik te drugi. Glavna nagrada u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma, a koja se dodjeljuje autoru filma, jest Zlatni rog, uz kojeg ide i pripadajuća novčana nagradu od 7 tisuća eura. U konkurenciji za najbolje filmove kratkog i srednjeg metra dodijelit će se dva Srebrna roga te nagrade od 3 500 tisuća eura.

Više informacija i samom festivalu možete pronaći na službenoj stranici, na kojoj će i kompletan program biti dostupan početkom svibnja.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This