Zlatna vrata

Iako Kinoteku Zlatna vrata prvenstveno povezujemo sa sjedenjem u udobnim „renomiranim” sjedalicama i gledanjem zanimljivih filmskih ciklusa domaće i strane kinematografije, program Zlatnih vrata za vas nudi i odgojno-obrazovni program.

U sklopu Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje u Kinoteci Zlatna vrata ovoga ponedjeljka, 14. studenog očekuje vas zanimljivi edukativni i zabavni program.

Riječ je o predavanju koje započinje u 18 sati, ne temu „Kulturni potencijal Splita – usporedbe i perspektive” u sklopu kojeg će predavanje održati doc. dr. sc. Sven Marcelić i doc. dr. sc. Krešimir Krolo sa zadarskog Sveučilišta, tj. odjela za sociologiju te doc. dr. sc. Željka Tonković. Proučavajući kulturne potencijale hrvatskih gradova na Jadranu, na red je došao i Split, a što se sve nudi u kulturnom smislu grada Splita, te kakvi su uopće kulturni apetiti mladih Splićana možete saznati nakon predavanja i rezultata istraživanja spomenutih profesora.

Također, isti taj dan, s početkom u 19 sati očekuje vas otvorenje izložbe posvećene memorijalnom turizmu u Jugoslaviji pod nazivom „Putevima revolucije” Loggia centra Zlatna vrata. Izložba ostaje otvorena do 19. studenog 2016. godine.

Bogat edukativni program upotpunit će i projekcija dokumentarne serije „Betonski spavači”. Iako serija inače sadrži četiri epizode, u ponedjeljak, 14. studenog, prikazat će se prve dvije. Prva epizoda Betonskih spavača krije se iza naziva Socijalizam susreće kapitalizam, dok se druga naziva Kratki susreti uz jadransku cestu.

Betonski spavači dokumentarna su serija o modernističkoj arhitekturi i hedonizmu na razmeđu Istoka i Zapada.

Organizatori odgojno-obrazovnog, ali zabavnog programa u Kinoteci Zlatna vrata su: Platforma 9.81, platforma Neprimjereni spomenici i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, u suradnji sa Savezom udruga Klubtura, HULAHOP produkcijom i HRT-om.

Svakako posjetite Kinoteku Zlatna vrata u ponedjeljak 14. studenog jer bogat edukativni program Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje nudi zanimljivosti za svakoga, a nakon odslušanog predavanja profesora sa zadarskog sveučilišta sami procijenite u kojem smjeru se splitska kultura kreće te kakvi su kulturni apetiti grada Splita.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This