dan kada je moj otac postao grm

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=lFrLIBEYCcI

Povodom europski filmskog festivala mladih JEFF, koji se u četiri belgijska grada (Antwerpu, Ghentu, Bruggesu i Courtraiju) održavao od 19. veljače do 5. ožujka, manjinska hrvatska koprodukcija, “Dan kada je moj otac postao grm” nizozemske redateljice Nicole Van Kilsdonk proglašena je najboljim filmom, a film je osvojio i nagradu publike.

“Dan kada je moj otac postao grm” redateljice Nicole Van Kilsdonk, dugometražni je igrani film nastao u koprodukciji s hrvatskim Nukleus filmom. Radnja filma prati djevojčicu Todi koju baka šalje u izbjeglištvo u susjednu zemlju nakon što u gradu u kojem žive izbije rat. Priča prati kako se vedra i vesela Toda sama snalazi u svijetu dok pokušava pronaći svoju majku.

Stručni žiri, koji je “Dan kada je moj otac postao grm” proglasio najboljim filmom, kratko je dao i obrazloženje da je riječ o filmu koji se na vrlo pozitivan način bavi aktualnim temama izbjeglištva, iseljavanja i građanskih ratova. Redateljica Nicole Van Kilsdonk uz priznanje za najbolji film  nagradu publike primila je i novčanu nagradu od 2 500 eura.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This