S one strane

HAVC

U francuskom gradu Rouenu jučer, 12. ožujka, svečano je zatvoreno dvanaesto izdanje A l’Est du Nouveau filmskog festivala, na kojem je film redatelja Zrinka OgresteS one strane” osvojio Grand Prix i Nagradu publike.

Film “S one strane” proglašen je pobjednikom festivala u konkurenciji ponajboljih srednjoeuropskih i istočnoeuropskih filmova. Nagradu Grand Prix, redatelju Zrinku Ogresti dodijelio je stručni žiri, u sastavu  novinarke i spisateljice Colette Lallement Duchoze, francuskog glumca Bruna Potzulua, pisca Emmanuela Ruben i srpskog redatelja Gorana Radovanovića. Film je, također, najboljim proglasila i sama publika.

Podsjetimo se, film “S one strane” snimljen je u produkciji Interfilma iz Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Zillion filma iz Beograda uz potporu Hvatskog audiovizualnog centra. Glavnu ulogu u filmu igra Ksenija Marinković, a na setu su joj se priključili i Lazar Ristovski, Tihana Lazović i Tena Jeić Gajski.

Film “S one strane” premijerno je bio prikazan u veljači 2016. godine, a nakon domaće kinodistribucije, prikazivan je na festivala i u kinima diljem Europe.

Iskrene čestitke redatelju Zrinku Ogresti i cijeloj ekipi filma na još jednom velikom filmskom priznanju.

 

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This