Brad Pitt

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=BX92NEtB0u8

Brad Pitt, glumac, producent i aktivist, jedna je od najpoznatijih i najzanimljvijih holivudskih glumačkih produkata, a svoju slavu stekao je, ne samo brojnim ulogama u filmovima, već i zanimljivim privatnim životom. Pojavivši se na filmskom platnu 1987. godine, glumačku karijeru počeo je graditi manjim ulogama u televizijskim serijama te kao statist u filmovima, a danas njegovo ime ispod filmskog naslova znači sigurnu prodaju.

Iako je nekoliko puta bio nominiran za prestižnu Akademijinu nagradu Oscar (sporedna uloga u filmu „Dvanaest majmuna” i glavna uloga u Neobičnoj priči Benjamina Buttona), zlatni kipić mu je ipak uspio promaknuti, a povodom njegovog 53. rođendana (18. prosinca 1963. godine) prisjetili smo se pet njegovim zanimljivih filmskih uloga.

  1. Intervju s vampirom (1994.)

Horor priča nastala na književnom istoimenom predlošku Anne Rice, „Intervju s vampirom” na filmskim platnima utjelovili su zajedničkim snagama Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas i mlada Kirsten Dunst. Brad Pitt glumio je vampira Louisa de Pointe du Laca, a svaki je dan provodio više sati šminkajući se kako bi poprimio karakterističnu bijelu put koja mu je pristajala uz nerealno zelene oči i očnjake. Vampirski horor film o ljubavi, izdaji, usamljenosti i gladi predstavio nam je mladog Pitta u filmskoj formi, a ova zanimljiva priča o vampiru Lestatu uskoro stiže na televizijske ekrane u formatu serije.

2. Sedam godina u Tibetu (1997.)

Film „Sedam godina u Tibetu” snimljen je 1997. godine pod redateljskom palicom Jean-Jacquesa Annauda, a Brad Pitt u njemu utjelovio je lik austrijskog planinara Heinricha Harrera. Film prati život planinara koji je za vrijeme kineske okupacije Tibeta posjetio to područje i sprijateljio se s Dalaj Lamom. Brad Pitt za ulogu u ovom filmu više mjeseci je trenirao i planinario kako bi što uvjerljivije utjelovio svoju ulogu, a zbog teme tibetanskog nacionalizma, Kina je Pittu zabranila ulazak u zemlju.

Fight club

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=EJzuT5HT2QA

3. Klub boraca (1999.)

U filmu Davida Finchera „Klub boraca” Brad Pitt je fantastično utjelovio lik „demonskog prodavača sapuna” Tylera Durdena koji gledatelja, zajedno s Edwardom Nortonom, odvodi u svijet u kojem postoji samo jedno pravilo.

4. Zdrpi i zbriši (2000.)

Guy Ritchie u svom filmu iz 2000. godine „Zdrpi i zbriši” odvodi vas na uzbudljivo, ali istodobno i smiješno putovanje s neobičnom skupinom u velikoj pljački dijamanta te vas upoznaje s ruskom i američkom mafijom te svijetom podzemlja. Brad Pitt u filmu je odigrao odličnu ulogu irskog boksača lutalicu Mickeyja, a uloga je ostala zapamćena po specifičnom Pittovom naglasku kojeg je marljivo vježbao mjesecima prije nego je film snimljen.

5. Burn after reading (2008.)

„Burn after reading” je crna komedija iz 20086. godine u režiji braće Coen u kojoj je Brad Pitt odigrao ulogu neobičnog trenera Chada Feldheimera. Priča postaje zanimljiva nakon što Chad dobije disk povjerljivih podataka, a ono što će napraviti s njim odredit će njegovu ulogu u filmu.

burn after reading

ScreenShot:https://www.youtube.com/watch?v=eMWu6i7l5ec&t=2s

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This