Distant

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=YJKIypY3P-g

Zagrebačko kino Tuškanac, i ovog utorka 4. travnja, nastavlja s programom “Filmski klub“, u sklopu kojeg prikazuje nezaobilazna djela svjetske filmske baštine najrazličitijih nacionalnih, žanrovskih i autorskih stilova i poetika. Ovog utorka na rasporedu je film “Dalek“, turski film iz 2002. godine.

Film “Dalek” nastao je prema ideji turskom redatelja Nuria Bilge Ceylan, koji je također potpisao i režiju za ovaj film. Film radnjom prati protagonista Mahmuta (Muzaffer Özdemir), srednjovječnog fotografa kojem, nakon što ga supruga napusti, u posjet dolazi nezaposleni rođak Jusuf (Emin Toprak). Njegova prisutnost u stanu uskoro počinje smetati Mahmutu koji je nagrizan egzistencijalnom krizom i jazom između mladenačkih snova i sive svakodnevice.Film je nagrađen na brojnim svjetskim filmskim festivalima, a 2004. godine u Cannesu je primio posebno priznanje za najbolji strani film godine, dok su glumci Muzaffer Özdemir i Emin Toprak nagrađeni u kategorijama najboljih glumaca. 

Zagrebačko kino Tuškanac, ovog utorka 4. travnja u 18 sati poziva svoje članove na projekciju filma “Dalek” Nuria Bilge Ceylan, a ulaz na projekciju je besplatan. Svakako ne propustite.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This