a-brilliant-young-mind

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=taaqf_3El0A

U sklopu manifestacije Večer matematike 2016. godine koja se održava 1. prosinca 2016., u kinoteka Zlatna vrata organizira se projekcija filma Genijalni mladi um (2015.) redatelja Morgana Matthewsa. Projekcija filma održat će se u kinoteci Zlatna vrata 1 .prosinca s početkom u 15:30, a cijena ulaznice iznosit će 10 kuna.

O FILMU:
Scenarij:
 James Graham
Uloge: Asa Butterfield, Rafe Spall, Sally Hawkins
U svijetu kojeg je teško shvatiti, Nathan se bori ne bi li se povezao s onima oko njega – ponajviše s voljenom majkom – no nalazi utjehu u brojkama. Kada padne pod utjecaj nekonvencionalnog i anarhističkog profesora, gospodina Humphreysa, on će mu pomoći da dođe na Međunarodnu matematičku olimpijadu. Iz predgrađa Engleske do Taipeia i nazad, Nathan će imati doživljaj života, a spoznat će i iracionalnu prirodu ljubavi… (Film je inspiriran britanskim dokumentarnim filmom „Beautiful Young Minds” iz 2007. koji se bavio pripremama mladih Engleza za Matematičku Olimpijadu…)
Film je bio višestruko nominiran i nagrađivan na prestižnim filmskim festivalima: British Independent Film Awards 2014. Nominated / Best Actor, Best Supporting Actress, Best Supporting Actor, London Critics Circle Film Awards 2016. Nominated / Best Young British / Irish Performer of the Year, Palm Beach International Film Festival 2015, Best Feature Film, Rome Film Fest 2014, Best Producer, Tallinn Black Nights Film Festival 2014, Best Film.

Izvor: Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This