Billy Bob Thornton

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=uOPnIrjrDiE

Samim uvidom u glavnu glumačku postavu televizijske serije “Goliath” (2016.) u režiji Davida E. Kelleya i Jonathana Shapiroa, uvjerit će se da je isklišejizirana pravna tema o borbi malih ljudi protiv velikih korporacija dobila novo ruho. Jedan od glavnih razloga, zašto biste to mogli pomisliti, jest i lik glavnog lika kojeg utjelovljuje nepredvidivi Billy Bob Thornton.

U produkciji Amazona, David E. Kelley i Jonathan Shapiro, u svega osam nastavaka donose vam sudar pravne drame, mnogo puta viđene, te ispovijesti o suvišnom čovjeku, koji kroz očigledan biblijski motiv, prezentira nevjerojatnu borbu protiv velikih i moćnih. Billy McBride (Billy Bob Thornton), naš “suvišni čovjek”, cinični je odvjetnik, koji nakon što prestane raditi za jednu od najsnažnijih odvjetničkih tvrtki, koju je ujedno i dijelom osnovao, Cooperman&McBride, dotiče samo dno alkoholizma i nedruštvenog ponašanja. Nakon razvoda sa svojom suprugom i bivšom suradnicom Michelle (Maria Bello) Billy pokušava održati kontakt sa svojom kćeri Denise (Diana Hopper), koja jedina čini se ima utjecaj na Billyevo ponašanje.

Patty Solis Papagian

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=uOPnIrjrDiE

Serija poprima pravne vizure u trenutku kada Billyu pristupa iritantna i napadna, ali vrlo zanimljiva, Patty Solis- Papagin (dobitnica nagrade Tony, Nina Arianda) i upoznaje ga sa slučajem svoje klijentice Rachel (Ever Carradine) čiji je brat misteriozno poginuo na brodu tvrtke koju zastupa spomenuta pravna mašinerija pod vodstvom Donalda Cooperman (William Hurt). Situacija će se, iako na početku neizgledna za Billyev tim, vrlo brzo okrenuti te zahvaljujući Thorntonovoj glumi podijeliti gledatelje u dva tima- one koji smatraju da je Goliatha nemoguće srušiti, i one romantičare koji se još uvijek nadaju da će David u pravom trenutku i na pravi način iskoristiti svoj minimum u svrhu pobjede.

Golaith

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=uOPnIrjrDiE

The question is: Can you handle the thruth?

Iako okvirni opis tijeka radnje nalikuje na već viđene pravne serije, “Goliath” se prvenstveno  razlikuje zanimljivim odabirom glumačke postave te jasnim i sažetim donošenjem zaključaka, koji gledatelja ni trenutka ne ostavljaju u neizvjesnosti. Vrlo brzo, formiraju se dva tima, neobičnih karakteristika i vrlo različitog karakternog postrojenja, zbog čega je vidljivo da svijet nikada nije isključivo crno- bijel, kao ni da ne bi smjela postojati opravdanja za ikakav oblik zla.

Donald Cooperman

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=uOPnIrjrDiE

Posebnu draž seriji nadodaju i ženski likovi, kojima serija obiluje. Uz Billyevu bivšu ženu, koja uporna pokušava ostati nepristrana no to joj ne uspijeva, na strani Coopermanovih igra odvažna i hladna Callie (Molly Parker) čija je već viđena ambicija i želja narušena “mladim mesom” Lucy Kittridge (Olivia Thirlby). Za Billyev tim, osim spomenute napadne Patty i emotivno iskrene Rachel, igra i profesionalna prostitutka Brittany (Tania Raymonde) koja čini se, mnogo duguje svom šefu. Lik žene u seriji “Goliath” odigrat će krucijalnu ulogu, jer u kojem god ona liku bila sadržana, žena će biti istodobno uzrok, povod i cilj sve,u što će se na borbenom podiju sudnice izdogađati.

Serija “Goliath” jako je dobro prošla kod publike, vjerojatno zahvaljujući formatu od osam epizoda koje je fantastično predvodio Thornton, a kao pečat njegovoj glumi, dodijeljen mu je i Zlatni globus za ulogu Billy McBridea. Thornton je također bio nominiran i za nagradu Satellite, a serija za nagradu Jupiter Award.

Ako već niste pogledali, svakako predlažemo seriju “Goliath” koja će vam pomalo i razbiti predrasude o već viđenim pravnim dramama.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This