monstra

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=3t-oFFadDDw&list=PLIHIQhHQqoJlUfu7V7XeDVH8sdTd-GL6H

S današnjim danom, 16. ožujka, u Lisabonu se otvara festival animiranog filma, Monstra, na kojem će se prikazati dva hrvatska kratkometražna filma. Lisabnonski festival animiranog filma Monstra ove godine će prikazati 130 filmova u kratkometražnoj i studentskoj konkurenciji. Uz nekoliko natjecateljskih programa, posjetiteljima nudi i fokus program na talijansku animaciju te brojne radionice, predavanja i izložbe. Posebno mjesto na ovogodišnjem izdanju filmskog festivala animiranog filma Monstra imat će i hrvatski film.

Festival će trajati do nedjelje 26. ožujka, a prikazat će se dva hrvatska kratkometražna  filma, “Mutne vode” Ane-Marije Vidaković i eksperimentalni “Dota” Petre Zlonoga te dvije manjinske hrvatske koprodukcije, “Noćna ptica” Špele Čadež i “Putujuća zemlja” bugarskog redateljskog dvojca Vessele Dantcheve i Ivana Bogdanova. Animirane kratkometražne hrvatske koprodukcije “Noćna ptica” i “Putujuća zemlja” nastale su u suradnji s hrvatskim Bonobostudijem. 

Film “Mutne vode” redateljice Ane-Marije Vidaković prikazat će se u programu posvećenom djeci, Monstrinha, dok će se filmovi “Dota”, “Putujuća zemlja” i “Noćna ptica” prikazati u natjecateljskom dijelu programa.  Program Monstrinha također je natjecateljskog karaktera, a najbolji film odabrat će se glasovima najmlađih posjetitelja.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This