Po čovika

HAVC

Kino Pavasaris, filmski je festival koji se održava u Vilniusu, Litva. Ove godine festival se održava od 23. ožujka do 6. travnja, a u natjecateljskom dijelu programa natjecat će se i hrvatski filmovi te manjinske koprodukcije. Riječ je o kratkometražnim igranim filmovima “Po čovika” redateljice Kristine Kumrić  i filmu  “Zvir” redatelja Miroslava Sikavice te o četiri manjinske koprodukcije: “Dobro utrošeno poslijepodne” Martina Turka i “Crveno” Sonje Tarokić te animirani filmovi “Noćna ptica” Špele Čadež i “Putujuća zemlja” u režiji Vessele Dantcheve i Ivana Bogdanova.

Dugometražni igrani film redateljice Hane Jušić “Ne gledaj mi u pijat” uvršten je u natjecateljski program Nova Europa – nova imena, a u revijalne programe uvrštene su manjinske hrvatske koprodukcije, dugometražni igrani film “Sieranevada” redatelja Cristi Piuia, dugometražni dokumentarac “Gogitin novi život” Levana Koguashvilia i dugometražni igrano-dokumentarni film “Houston- imamo problem” Žige Virca.

Ove godine održava se 22. izdanje Međunarodnog filmskog festival u Vilniusu Kino Pavasaris koji je kroz godine postao najveće filmsko događanje u Litvi. Više o festivalu možete saznati na njegovim službenim stranicama.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This