S one strane

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=zruSAS9ge2Y&t=35s

Na festivalu A l’Est du Nouveaukoji se upravo održava u francuskom gradu Rouenu (3.-12. ožujka), francuska publika imat će priliku vidjeti dva filma hrvatske manjinske produkcije. Riječ je o naslovima “Dobra žena” Mirjane Karanović te “Houston, imamo problem” Žige VIrca. Istovremenu, kroz cijeli mjesec ožujka, u Chicagu se održava Filmski festival Europske unije, a u 12. ožujka, u sklopu glavnog programa održat će se i projekcija filma redateljice Snježane Tribuson “Sve najbolje”. Također, 25. ožujka na festivalu u Chicagu prikazat će se i film Zrinka Ogreste “S one strane”.

Festival A l’Est du Nouveau

Francuski festival A l’Est du Nouveau u Rouenu održava se s ciljem promoviranja filmova istočne i srednje Europe. Ove godine, festival se održava od 3. do 12. ožujka, a u natjecateljskom dijelu programa prikazat će se film nagrađivanog redatelja Zrinka Ogreste “S one strane” te manjinska produkcija Žige Virca “Houston, imamo problem!”. Povodom Međunarodnog dana žena, u programu o hrabrim ženama, prikazat će još jedna manjinska koprodukcija i to dugometražni igrani film “Dobra žena” redateljice Mirjane Karanović.

Filmski festival Europske unije

Kao jedan od najvećih festivala europskog filma u Americi, zasigurno slovi Filmski festival Europske unije, koji se i ove godine održava u Chicagu, i to od 3.- 30. ožujka. Organizator festivala je Filmski centar Gene Siskel, a programom koji sačinjavaju 62 čikaške premijere, festival će ove godine proslaviti dvadesetu obljetnicu. U sklopu glavnog programa prikazat će se filmovi Zrinka Ogreste “S one strane” te film Snježane Tribuson “Sve najbolje”.

Bitno je napomenuti i da je hrvatski film “S one strane”, nakon što je završio s kino distribucijom diljem Turske, također i prikazan na turskoj televiziji, a uskoro kreće i s kino distribucijom u Italiji.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This