goeast

ScreenShot: goeast

17. izdanje međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast održat će se od 26. travnja do 2. svibnja u njemačkom gradu Wiesbadenu, a u sklopu festivalskog programa prikazat će se čak šest hrvatskih filmova. Riječ je o naslovima: Dugometražni igrani filmovi “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić i “Goran” Nevija Marasovića, manjinske hrvatske koprodukcije “Sieranevada” Christija Puija, “Dobra žena” Mirjane Karanović i “Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića te kratkometražni dokumentarni film “Kino otok” Ivana Ramljaka.

Wiesbaden tijekom trajanja festivala postaje najvažniji međunarodni centar za srednjoeuropski i istočnoeuropski film, a u sklopu goEasta prikazat će se više od 140 filmova raznih rodova. Festival je posvećen predstavljanju bogatstva i raznolikosti srednjoeuropske i istočnoeuropske kinematografije publici u zapadnoj Europi. Više o festivalu možete saznati na njegovim službenim stranicama.

U natjecateljski program dugometražnog igranog i dokumentarnog filma uvršteni su dugometražni prvijenac Hane Jušić “Ne gledaj mi u pijat” i kratkometražni dokumentarni film “Kino otok” Ivana Ramljaka.

U sekciji Highlights, koja je posvećena filmovima koji su zapaženi na međunarodnim filmskim festivalima, ali su i favoriti publike u kinima, prikazuju se “Goran”, dugometražni igrani film Nevija Marasovića i dugometražni igrani film koji je koproducirao hrvatski Interfilm, “Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića.

U novom festivalskom programu goEast Gurus, u sklopu kojeg se prikazuju radovi renomiranih redatelja, naći će se dvije hrvatske manjinske koprodukcije, “Sieranevada” Cristija Puiua i “Dobra žena” Mirjane Karanović.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This