Zlatna vrata

Zlatna vrata

Splitska kinoteka Zlatna vrata i u mjesecu siječnju, posljednji utorak priprema poseban program za svoju vjernu publiku. Ovog mjeseca, u programu Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića, čast i breme odabira pripali su novinaru, književniku, publicistu, autoru drama i scenarija, gitaristu i humoristu Ivici Ivaniševiću.

Prisjetimo se, program Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića posljednjih nekoliko mjeseci ugostio je slavne osobe iz svijeta kulture i umjetnosti, koji su uz ugodan razgovor publici odabirali film i time organizirali zanimljivu i tajanstvenu filmsku avanturu. Nakon Predraga Lucića, Mladena Badovinca i Lane Barić, na red je stigao i Ivica Ivanišević. Zanimljivost je svakako da je upravo Ivica i odabrao naslov ovog zanimljivog programa.

Pod veom tajne, ono što znamo, jest da nas 31. siječnja, posljednji utorak u mjesecu, u programu Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića očekuje španjolska crna komedija. Na venecijanskom filmskom festivalu, ovaj film osvojio je nagradu FIPRESCI. Uz Ivicu Ivaniševića, ovaj film izvrsnom ocjenom nagradio je i redatelj Pedro Almodovar, izdvojivši ga kao film koji je najviše utjecao na njega.

Film je snimljen 1963. godine, a ovomjesečni urednik programa prvi put ga je gledao u kinoteci prije osam godina. Osam godina nakon, odlučio ga je podijeliti i s vama, stoga ne propustiti biti dio programa Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića 31. siječnja, u 20 sati.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This