lola

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=d4oUnqkJipI

Mjesec svibanj i lipanj u kinu Tuškanac rezervirani su za novi filmski ciklus posvećen glumicama čija je slava prelazila granice njihove domovine i velike kinematografije u kojoj su stvarale. Program će službeno započeti 5. svibnja.

Tijekom svibnja i lipnja u kinu Tuškanac bit će prikazan reprezentativan izbor filmova koji ukazuju na najznačajnija kretanja u francuskoj kinematografiji od Drugog svjetskog rata do novog tisućljeća, te ujedno predstavlja velike francuske glumice čija se popularnost može mjeriti s popularnošću američkih glumaca.

Novi ciklus filmova u zagrebačkom kinu Tuškanac otvorit će romantična drama “Lola” redatelja Jacquesa Demya, u kojem je naslovnu ulogu utjelovila Anouk Aimée. U istom ciklusu bit će prikazan i Demyjev film “Gospođice iz Rocheforta” u kojem glavne uloge tumače Catherine Deneuve i Francoise Dorléac.

Uz već spomenute glumice, filmski ciklus posvećen francuskim divama začinit će i glumice Isabelle Huppert, Vera Cluzot, Brigitte Bardot, Romy Schneider,  Simone Signoret, Isabelle Adjani te Juliette Binoche.

Ciklus će biti aktivan do 1. srpnja, a više informacija o programu i rasporedu filmova možete pronaći na službenim stranicama kina Tuškanac.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This