KinoKino

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=bNrhegwCqW4

Drugo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino, 21. veljače 2017. godine i službeno je otvoreno u zagrebačkom kinu Europa, u kojem su se okupili najmlađi ljubitelji filma i filmske umjetnosti. Festival je otvoren projekcijom kultnog, i mnogima omiljenog, dječjeg filma “Goonies” redatelja Richarda Donnera, iz 1985. godine. Festival će s bogatim i zanimljivim programom za djecu i mlade nastaviti s projekcijama i druženjem sve do nedjelje 26. veljače 2017. godine, a sve prisutne očekuje bogat zabavni i edukativni program.

Festival su službeno otvorili dvoje, trenutno najpopularnijih mlađih hrvatskih glumaca, Marko Tocilj, koji je utjelovio lik dječaka Koka u “Uzbuni na Zelenom Vrhu” Čejen Černić i Cvita Viljac, djevojčica Anka iz istoimenog filma Dejana Aćimovića.

Koordinatorica Festivala Katarina Crnčić najavila je u nastavku programa čak trideset filmova, što domaće, što strane kinematografije, a sve će upriličiti i brojni zanimljivi goste te filmske radionice organizirane za mlađu publiku.

Glavni dio programa čine osam filmova, koji će se natjecati za tri nagrade- nagrade za najbolji film prema odluci profesionalnog žirija, dječjeg žirija i publike. Dječji žiri čini petero osnovnoškolaca, dok su članovi profesionalnog žirija  ove godine njemački glumac David Kross, domaći kreativni svaštar Mario Kovač te ilustrator i redatelj Milan Trenc.

One malo starije u programu drugog izdanja KinoKino festivala očekuje i Program 18+, a ulaznice za sve mogu se kupiti po cijeni od 15 kuna.

Ne propustite drugo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino i posjetite sa svojim najmlađima zagrebačko kino Europa kako biste se i vi filmom vratili u djetinjstvo, a onim najmlađima omogućili osobni razvoj filmskog ukusa.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This