kužiš stari moj

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=q8XbmYnSDp8

Prvi program Hrvatske radiotelevizije ove nedjelje spaja filmsku umjetnost i prozu u trapericama, a u ciklusu hrvatske kinematografije nedjeljom na redu je film u režiji Vanče KljakovićaKužiš, stari moj“. Scenarij za film potpisali su redatelj Vanča Kljaković i autor istoimenog književnog predloška Zvonimir Majdak.

“Kužiš, stari moj” tragikomedija je koja prati dečke iz predgrađa  Zagreba te njihovo preživljavanje na najrazličitije načine. Jedan od takvih je i Glista (Ivica Vidović), nezaposleni mladić koji živi od preprodaje ulaznica za kino. Ipak, vremena mu ne idu na ruku: filmove sve više potiskuje televizija, a mladi umjesto u kino odlaze u disco klubove. Glistina djevojka (Eva Ras) također je nazaposlena i od nje nema bog zna kakve koristi, baš kao i od oca, skupljača otpada (Milutin Butković)

Prema mišljenju kritike, ekranizacija Majdakova romana “Kužiš, stari moj”, najbolje je redateljsko ostvarenje Vanče Kljakovića. Film je snimljen 1973. godine, a uloga mladog besposličara donijela je Ivici Vidoviću Srebrnu arenu na Filmskom festivalu u Puli.

Ne propustite večeras u 20: 05 na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije film “Kužiš, stari moj”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This