Zlatna vrata

Ivana Tolj

Kinoteka Zlatna vrata u studenom za sve ljubitelje španjolskog govornog područja te latinoameričke kinematografije i kulture donosi ciklus argentinskog i španjolskog filma.

Ciklusi će se isprepletati od 16. studenoga, a u sklopu programa bit će prikazano deset filmova različitih žanrova. Argentinski ciklus donosi nam pet filmova snimanih na području Patagonije čime će se dobiti jedan umjetnički uvid u svakodnevni život stanovnika tog područja, dok će španjolski ciklus biti uglavnom komičnog karaktera. Pet filmova španjolskog ciklusa bit će uglavnom komedije u kojima će glavne uloge odigrati žene, a budući da su tematski svi filmovi poprilično različiti, vjerujemo da će svatko pronaći i nešto za sebe.

Kako biste se što bolje organizirali i pripremili za latinoamerički ciklus u kinoteci Zlatna vrata, donosimo vam listu filmova, a  detaljniji program i opise filmova možete pogledati na stranicama kinoteke.

Iz najavljenih ciklusa izdvajamo filmove: Historias Minimas ili Intimne priče (2002.), The German Doctor ili Njemački doktor (2013.), Liverpool (2008.), Narcido y Criado ili Rođeni u Patagoniji (2006.) i Los muertos se va ne prisa ili Mrtvima se žuri (2009.)

Cjelokupni program svakako pogledajte na stranicama kinoteke gdje možete pročitati i neke osnovne crtice o spomenutim filmovima. Zabava je zagarantirana jer su španjolske komedije od filmske kritike i ocijenjene kao izuzetno zabavne i inteligentne, a argentinski ciklus donijet će vam uvid u jednu novu kulturu i stil života ljudi iz Patagonije.

Latinoamerički ciklus u kinoteci Zlatna vrata zabavit će vas i educirati, a poslužit će i kao odlično zagrijavanje na španjolskom jeziku za film Pedra Almodovara „Julieta” koji će se prikazivati u drugoj polovici mjeseca.

 

zlatna_vrata

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This