Poreč Dox

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=6QPQqeeRKGU

Počinje 6. izdanje Poreč Doxa ili Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Poreču i trajat će od 7. do 12. studenoga. I ove godine, u Poreču će se šest dana prikazati sva nova nacionalna i strana filmska ostvarenja iz područja dokumentarnog filma. Poreč Dox u svom šestom izdanju predstavit će u svome programu dvadesetak dokumentaraca, a publiku očekuju i brojna popratna događanja, druženja s poznatim filmašima, izložbu fotografija, after party u caffe baru Corner te koncert benda Elemental koji će se održati posljednjeg dana festivala.

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Poreču ostvareno je zahvaljujući suradnji Pučkog otvorenog učilišta i partnera Umjetničke akademije Sveučilišta u Novoj Gorici, Istarske kulturne agencije i caffe bara Corner te pokroviteljstvu HAVC-a, Istarske županije i Grada Poreča.

Program Poreč Doxa

Uloga moderatora šestog izdanja Poreč Doxa pripala je Đelu Hadžiselimoviću koji će, između ostaloga, predstavljati i brojne zanimljive goste festivala među kojima će se naći i Mirjana Hrga, Robert Zuber i Mladen Vušurović, direktor beogradskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Beldocs. Mirjana Hrga predstavit će se sa svojim redateljskim prvijencem prikladnog naziva „Prvi put”, dok će Robert Zuber predstaviti svoj film „Kandidat”.

Uz najavljene naslove u glavnome programu moći će se pogledati i dokumentarni filmovi o Kurt Cobainu i Marlonu Brandu te film „Kako postati Zlatan” o odrastanju Zlatana Ibrahimovića. Na ovogodišnjem Poreč Doxu prikazat će se i nagrađivani dokumentarci 14. Liburnia Film Festivala „Kratki obiteljski film” Igora Bezinovića te film „Turizam!” Tonća Gaćine. U autorskom ciklusu koji se krije iza simpatičnog naziva Tornaj se doma prikazat će se dokumentarni film „Na plaži” redatelja Gorana Škofića.

U popratnom programu, svi prisutni moći će razgledati i izložbu fotografija „Grad” Borka Vukosava koja će u Maloj Galeriji POU-a biti otvorena do 19. studenoga.

Posebnost ovogodišnjeg festivala jest i filmska radionica koja će za vikend održati na temu „Na filmu ribari – riba na filmu”, a koju je omogućila i suradnja s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Novoj Gorici te Pučkog otvorenog učilišta.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This