KinoKino

shutterstock_371830708

Bliži nam se drugo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino, koje će se održati od 21. do 26. veljače u zagrebačkom Kinu Europa, a osim zabavnog segmenta, festival ima i edukativni karakter za najmlađe filmoljupce i njihove učitelje. Naime, u sklopu KinoKino festivala održat će se i radionica s programom metodike nastave kratkometražnog filma, namjenjena učiteljima i profesorima u osnovnim školama. Radionica će se održati od 21. do 24. veljače 2017. godine..

Međunarodni festival KinoKino pokrenut je prošle godine, u organizaciji Zagreb Film Festivala, a u suradnji s HAVC-om prošle godine održan je okrugli stol učitelja i profesora s osvrtom na promicanje audiovizualne pismenosti kod djece i mladih. KinoKino festival i ove godine nastavlja s istim ciljem i to pomalo jačim intezitetom i organizira radionicu na koju su pozvani učitelji, profesori, odgajatelji i školski knjižničari. Radionica se krije pod nazivom “Od kina do učionice”, a posvećena je metodici nastave kratkometražnog filma i koncipirana je tako da sudionicima pruži metodičke alate kojima će moći organizirati tematski školski sat, bilo unutar satnice medijske kulture u nastavi hrvatskog jezika, bilo kao nastavno sredstvo za druge predmete i međupredmetne sadržaje.

Voditeljice radionice su Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i fakultativne nastave filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji u Zagrebu, i Jelena Modrić, docentica na Odsjeku montaže Akademije dramske umjetnosti.

U sklopu radionice, sudionici će imati priliku  pogledati i obraditi neke od ponajboljih naslova suvremenoga hrvatskoga kratkoga metra: “Kokoška” Une Gunjak, “Plac” Ane Hušman, “”Ne vjeruj nikome ” Luke Čurćića,  “Rođendan” Petra Oreškovića, “Rekao je da je jako umoran” Irene Škrabalo, “Mucica” Alda Tradozzija i “Ne pričamo o vama nego o djeci” Luke Rukavine. 

Više informacija potražite na stranicama KinoKino festivala i ne propustite putovanje na relaciji od učionice do kina.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This