Zlatna vrata

Ivana Tolj

Bliži se kraj još jednog mjeseca u kojem je posljednji utorak rezerviran za dobar filmski program u splitskoj kinoteci Zlatna vrata. Podsjetimo se, od prošlog mjeseca u kinoteci Zlatna vrata počeo je zabavni i edukativni filmski program pod simpatičnim nazivom Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića. Riječ je o programu koji se održava svakog posljednjeg utorka u mjesecu, a u kinoteku Zlatna vrata stiže jedna poznata hrvatska osoba iz svijeta kulture, umjetnosti ili politike te odabire film koji će publika gledati. Ovoga mjeseca čast da odabire umjesto Đele Hadžiselimovića pripala je frontmanu grupe TBF- Mladenu Badovincu. Program će se održati 29. studenog s početkom u 20 sati.

Program Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića započeo je prošlog mjeseca gostovanjem novinara Predraga Lucića koji je splitsku publiku Zlatnih vrata nagradio filmom Grk Zorba. Nakon uvodnih riječi o razlozima odabira filma, a i samome filmu, Lucić je prepustio prepuno gledalište da uživa u njegovom filmskom odabiru, koji se po reakcijama nakon filma pokazao itekako ispravnim i uspješnim. Ne nadamo se nimalo slabijem doživljaju i lošijem odabiru ni ovoga utorka.

Iako je prvotno, za program u studenom bio najavljen odabir Saše Antića, njegovo mjesto prijateljski je preuzeo kolega iz benda. Saša, iako ovoga puta spriječen, svojim odabirom, splitsku će filmsku publiku počastiti u nekom drugom terminu.

Odabir Mladenova filma do utorka ipak ostaje tajna, ali ono što je sigurno jest da se radi o kultnom uratku ne-holivudske produkcije, koji je u vrijeme svog nastanka, prije više od dvadeset godina, stekao svoju vjernu publiku koja ga i dan danas citira i iznova gleda.

Dobra vijest za sve članove kinoteke Zlatna vrata jest da je ulazak na projekciju filma potpuno besplatan, a svi znatiželjni i zainteresirani što je Mladen Badovinac odabrao za filmsku večer posljednjeg utorka u Zlatnim vratima pozivaju se da dođu i uživaju. Efekt iznenađenja ja osiguran, a hoće li Mladen opravdati ime Đele Hadžiselimovića i pravilo odabrati, dođite i provjerite sami.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This