pulp-fiction

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=-bfuVNoD7o0

Program Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića i ovog mjeseca nastavio se u splitskoj kinoteci Zlatna vrata, a ovaj put prepuno gledalište svojim odabirom iznenadio je frontman grupe TBF- Mladen Badovinac. Kako je naziv filma u odabiru Mladena Badovinca bio tajna, znatiželjni gledatelji do zadnjeg trenutka nisu znali što bi mogli očekivati. Ispostavilo se da je Mladen uspješno odabrao te da vjerna kino publika Zlatnih vrata uvijek i iznova može pogledati slavni Pulp Fiction Quentina Tarantina.

Pakleni šund

Ivana Tolj

Večeras je Saša trebao biti s vama, ali kako je zbog bolesti spriječen, ja sam uletio umjesto njega. Možda je to bila i dobra stvar jer sam tako imao manje od 24 sata da odlučim koji ću film za vas odabrati. Kada sam dobio poziv, prvo što mi je palo na pamet bio je Pulp Fiction. Zašto Pulp Fiction? S godinama sam shvatio da taj film mogu pogledati bezbroj puta i nikako da dosadi. Najviše volim super dijaloge, a u Pulp Fictionu oni su definitivno legendarni. Isto tako, ne osjećam neki pritisak kada ovaj film ocjenjuju kao promociju nasilju. Osobno, nikad ga nisam tako doživio, dapače, doživio sam ga u nekom apsurdnom smislu Monty Pythona. Pulp Fiction mi je jedna super zabava poslije koje se osjećam jako cool. Između ostalog, to je bio i moj prvi film koji me potaknuo na razmišljanje o režiji i nelinearnom praćenju radnje. Tarantino je, kao veliki redatelj, dajući hommage nekim kultnim filmovima i glazbenicima, njihove segmente ubacivao u svoje filmove, što se meni, kao ljubitelju hip-hop glazbe iznimno svidjelo, budući da je slaganje priče manjim sampleovima zajedničko i Tarantinu kao redatelju i meni kao glazbeniku. Kako sam počeo istraživati sve što je Tarantina inspiriralo, otvorili su mi se neki novi glazbeni svjetovi. – kratki je Mladenov opis filma i razlog zašto je odabrao upravo ovaj filma za simpatični program kinoteke Zlatna vrata.

Kako je o Pulp Fictionu sve već napisano, nema smisla za posebno duljenje osim da svima koji su propustili sinoćnju projekciju filma i druženje u kafiću uz zvukove soundtracka iz filma predložimo da prvom sljedećom prilikom prebace program na Pakleni šund koji nas uvijek i iznova može iznenaditi svojim beskrajno zanimljivim scenama, dijalozima i likovima.

Prema reakciji zadovoljne publike, zaključak je da je Mladen uspješno odabrao.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This