monica belluci

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=rTiECHBH3dU

Sedamdeseto svečano izdanje prestižnog filmskog festivala u Cannesu, ove godine održava se od 17. do 28. svibnja, a čast otvorenja samog festivalskog događaja pripala je talijanskoj glumici Monici Bellucci. Bit će to drugi put u povijesti festivala da svečano otvorenje vodi slavna glumica, ako se prisjetimo njenog voditeljskog angažmana na festivalu 2003. godine.

Vijest da će talijanska glumica Bellucci voditi svečano otvorenje prestižnog filmskog festivala u Cannesu prenio je francuski Canal +, koji svake godine i prenosi sam događaj. Prema navodima programa Canal +, glumica Monica Bellucci “prijateljica je Cannesa” još od 2000. godine kada se po prvi put popela na pozornicu kao jedna od glumica iz trilera redatelja Stephena Hopkinsa. Nakon što je 2003. godine otvorila sam događaj, 2006. godine bila je članica žirija nakon čega je postala redovna gošća festivala.

Filmski festival u Cannesu održava se od 1946. godine, a kao idealan spoj umjetnosti, glamura i kulture održava se već punih sedamdeset godina. Predsjednik ovogodišnjeg festivala je španjolski redatelj Pedro Almodovar.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This