Movember

shutterstock_228455647

Posljednjih nekoliko godina brkovi su se vratili na velika vrata u modu, a posebno je čest slučaj upravo u studenom sresti brkatog muškarca. Razlog je tome akcija Movember koja za osnovni cilj ima upozoriti na opasnost i učestalost muških bolesti te važnost borbe protiv duševnih bolesti, raka prostate, testisa te brojnih drugih oboljenja koja se vežu uz mušku populaciju. Riječ movember nastala je spajanjem engleske riječi za brkove – moustache te riječi za mjesec studeni- November. I u Hrvatskoj je već nekoliko godina akcija Movember aktualna zbog čega sve češće nailazimo na muškarce kojima „brkata borba” i podizanje svijesti o muškim bolestima vrlo zgodno pristaju.

Ponukani mjesecom u kojem je brk najpopularniji modni dodatak pokušali smo napraviti kratki presjek slavnih domaćih i stranih glumaca kojima su brkovi svakako potpomogli utjeloviti poznate likove.

  1. Clark Gable
clark gable

shutterstock_333687503

Američki glumac između dva rata utjelovio je brojne romantične heroje i buntovnike, a najupečatljiviji je ostao upravo zahvaljujući svome simpatičnom brku i pogledu ispod podignute obrve.

  1. Charles Bronson
bronson

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=LlDE6CahvrE

Revolveraš i osvetnik iz američkih vestern filmova, najpoznatiji je po ulogama u „Sedmorici veličanstvenih”, „Dvanaestorici žigosanih”, „Posljednjem Apašu” i brojnim drugima, a dozu bezobrazluka i odvažnost svakako su uokvirili i Bronsonovi kultni brkovi.

  1. Tom Selleck
shutterstock_176551409

shutterstock_176551409

Američki glumac i producent u svijetu filmske umjetnosti zapamćen je kroz ulogu privatnog istražitelja Thomasa Magnuma, a dozi odmjerenosti i suzdržanosti u liku Magnuma dodatnu čar dali su i gusti uredni brkovi zbog kojeg Toma Sellecka vrlo često i poistovjećujemo s likom poznatog istražitelja.

  1. Johnny Depp
shutterstock_377356273

shutterstock_377356273

Umjetnik koji je svoj specifičan izgled pretvorio u figuru vječno nezainteresiranog zavodnika, svoje ekscentrične uloge obilježio je i različitim modnim izričajima, ali gotovo svakom liku kojeg je utjelovio odlično su pristajali brkovi.

  1. Miran Kurspahić
mi

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=-3PNJgDgRts

 

A da i Hrvatima odlično pristaju brkovi potvrđuje redatelj i glumac koji u svoj osebujan i prepoznatljiv stil odlično je uklopio brkove te time jasno daje do znanje da je modni stil bitan, ali da prvenstveno trebamo voditi brigu o svome zdravlju.

Iako se posebno u studenom nose brkovi s ciljem širenja svijesti o pridržavanju zdravstvenih navika muškaraca, brkovi bi nas trebali posjetiti da brigu o zdravlju trebamo voditi uvijek, a i da brkovi uvijek bolje pristaju samosvjesnom i savjesnom muškarcu.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This