muzej suvremene umjetnosti

ScreenShot: https://www.youtube.com/results?search_query=muzej+suvremene+umjetnosti+zagreb+galerija+gorgona

Šesto izdanje festivala muzejskog film i multimedije, poznatijeg kao MUVI, ove godine održat će se 1. i 2. prosinca u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Manifestacija MUVI ove godine organizirana je pod vodstvom Muzejskog dokumentacijskog centra Zagreb, a kao osnovni cilj festival muzejskog filma i multimedije i ove godine postavlja unaprjeđenje i popularizaciju audio i vizualnih web projekata u muzejima i institucijama sličnih karaktera. Upoznavanjem šire publike s povezanošću kulturne baštine te filmske i multimedijalne umjetnosti, festival muzejskog filma i multimedije odlična je platforma za komunikaciju hrvatskih i svjetskih baštinskih ustanova.

U sklopu standardnog programa festivala MUVI sve prisutne očekuju prezentacije brojnih inovativnih multimedijskih projekata u sklopu kojih će se predstaviti 3D animacije, mobilne aplikacije, simulacije virtualne stvarnosti i realizirane virtualne izložbe koje bi ljubiteljima muzejskih institucija i događanja svakako trebali približiti nove načine istraživanja kulturne baštine i umjetnosti. Novost ovogodišnjeg izdanja festivala MUVI jest i Forum dobrih ideja na kojem će inovatori, poduzetnici, znanstvenici i muzealci raspravljati o novim idejama koje bi potaknule tehnološki razvoj primjenjiv u muzejima.

Prvi dan festivala, 1. prosinca, izdvajamo projekciju film „Barone”, dobitnika nagrade na Zagreb Tourfilm festivalu za najbolji film do 60 minuta. Film „Barone” bavi se temom revitalizacije šibenske tvrđave Barone u povijesnom i kulturnom smislu. Uz dokumentarne filmove nastale u produkciji Tiflološkog muzeja u Zagrebu, „Svijet zvukova – Branko Jugec” i „Svijet zvukova – Anamarija Ribar” izdvaja se i film crnogorske produkcije „Gaser” o revolveru koji je postao nacionalni i etnološki simbol Crne Gore.

Drugi dan festivala, 2. prosinca, muzealci, IT profesionalci i akademski stručnjaci predstavit će nove tehnologije koje će omogućiti virtualne izložbe te praktična dostignuća iz svijeta vizualne komunikacije te multimedijalne produkcije kulturne baštine. Možete očekivati zanimljiva izlaganja Multimedijalnog Studija Galerije Antuna Augustinčića i Multimedijalnog Gradskog muzeja Vukovar uz prezentacije inovativnih tehnoloških postignuća Tesla laba te Centra za ženske studije. Cijeli program možete pronaći na ovome linku.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This