Ne gledaj mi u pijat

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=nv5RgCOsdKg

Povodom 45. Festa, Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu, nagrada za najbolji film glavnog programa “Beogradski pobednik” pripala je hrvatskoj redateljici Hani Jušić i njenom debitantskom dugometražnom filmu “Ne gledaj mi u pijat”.

Fest, koji je otvoren 24. veljače, sinoć, 5. ožujka i službeno je zatvoren projekcijama filmova  Martina Scorsesea “Silence” i “Afterparty” Luke Bursaća. Svečani dio Festa uokviren je i dodjelama nagrada u Glavnom programu, koje je dodijelio međunarodni žiri, u sastavu Srdan Golubović (predsjednik), Branka Katić, Dalibor Matanić, Čeda Kolar i Sergej Trifunović. Glavna nagrada “Beogradski pobednik” otišla je u ruke Hani Jušić i ekipi filma “Ne gledaj mi u pijat”.

“Ne gledaj mi u pijat” debitantski je dugometražni uradak redateljice Jušić, a prati život mlade djevojke Marijane (Mia Petričević), koja, teško se noseći s osobnom obiteljskom situacijom, pomiče svoje granice u eksperimentiranju sa svijetom oko sebe. Uz Miju Petričević, glavne uloge u filmu igraju Arijana Čulina, Zlatko Burić i Nikša Butijer.  “Ne gledaj mi u pijat” premijerno je bio prikazan na festivalu u Veneciji 2016. godine, na kojem je nagrađen priznanjem FEDEORA-e za najbolji europski film. Film je prikazan na brojnim svjetskim filmskim festivalima, uz Zagreb film festival, a posebno je nagrađen i na festivalima u Varšavi, Španjolskoj, Tokiju, Slovačkoj i Makedoniji.

Nagrada za najbolju žensku ulogu otišla je Arijani Čulini, također za film ‘Ne gledaj mi u pijat’, a najboljim glumcem proglašen je Pyotr Skvortsov u ‘(M)Učeniku’. Nagrada za najbolju režiju pripala je ruskom redatelju tog filma Kirilu Serebrenikovu.

Čestitamo cijeloj ekipi filma na nagradi “Beogradski pobednik”.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This