planemo_02

Bonobostudio

Na Međunarodnom filmskom festivalu posvećenom kratkometražnom filmu- Filmfestu, nagradu Zlatni konjanik osvojio je film Veljka Popovića- “Planemo“. 29. izdanje festivala održavao se od 4. do 9. travnja u njemačkom gradu Dresdneu, a najboljim filmom “Planemo” proglasio je žiri mladih.

Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmfest Dresden osnovan je 1989. godine, tik prije ujedinjenja Njemačke. Festival je fokusiran na sve vrste kratkometražnog filma i kroz godine je postao jedan od najvažnijih festivala ove vrste u Njemačkoj. Ima vrlo bogat nagradni fond, koji ukupno iznosi više od 60.000 eura.

“Planemo” je 3D animacija, tvorca Veljka Popovića i u produkciji Lemonade 3D studija,  Krupnog kadra i 3D2D animatora. Planemo je samotni lutalica, čuvar galaksije.Planemo je zapravo napušteni svijet, nebesko tijelo izbačeno iz vlastita solarnog sustava uslijed kaotičnih planetarnih migracija. U društvu u kojem svi tražimo neki svoj put i mjesto na planeti, ovo je tema u kojoj se mnogi s lakoćom mogu prepoznati.

Iskrene čestitke Veljku Popoviću i cijeloj ekipi koja je radila na uspješnom filmu “Planemo”, a detalje o svim nagrađenim filmovima možete pronaći službenoj stranici festivala.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This