Ne gledaj mi u pijat

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=nv5RgCOsdKg

Mlada filmska redateljica iz Šibenika, Hana Jušić, na 29. Međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju osvojila je glavnu nagradu u kategoriji za najbolje redateljsko ostvarenje za svoj debitantski dugometražni film „Ne gledaj mi u pijat”. Uz osvojeno priznanje za najbolju režiju, mladoj redateljici pripala je i novčana nagrada od 5000 američkih dolara.

Podsjetimo se, u protekla dva mjeseca Hana Jušić i film „Ne gledaj mi u pijat” osvojili su čak četiri prestižne nagrade, među kojima je spomenuta nagrada u Tokiju, nagrada u programu Dana autora na venecijanskoj Mostri, nagrada ne filmskom festivalu u Varšava te nagrada na festivalu u Valladolidu.

Međunarodni filmski festival u Tokiju jedan je od najprestižnijih azijskih filmskih festivala, a film „Ne gledaj mi u pijat” prikazan je u konkurenciji s još 15 filmova iz cijeloga svijeta.

Nagradu i priznanje Hani Jušić dodijelio je žiri kojeg je sačinjavao francuski redatelj Jean-Jacques Beineix, hongkoška redateljica Mabel Cheung, američka producentica Nicole Rocklin, japanski redatelj Hideyuki Hirayama te talijanski glumac Valerio Mastrandrea.

Film je u Japanu predstavljala sama  redateljica Hana Jušić uz glavnu glumicu Miju Petričević i kostimografkinju Katarinu Pilić.

Hrvatska premijera filma očekuje se 15. studenoga u sklopu programa četrnaestog po redu Zagreb film festivala nakon čega bi film trebao krenuti s nacionalnom kinodistribucijom.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This