Nick Cave

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=Hdl5sox2G6g

Ljubiteljima dokumentarnog filma, Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, već je dobro poznat, a u svom desetom, jubilarnom, izdanju održat će se od 8. do 15. svibnja 2017. godine u Beogradu.

“It’s Not Yet Dark”

Deseto izdanje Beldocsa donijet će i neke novosti, a obilježit će ga jedanaest programskih cjelina i brojna zapažena filmska ostvarenja suvremene dokumentaristike. Čast otvorenja desetog izdanja Beldocsa pripala je filmu “One More Time With Feeling” (Andrew Dominik, 2016.) o nastanku sada čuvenog albuma Nicka Cavea. 

U okviru međunarodnog natjecateljskog programa naći će se dvanaest  filmova, tematski i stilski različitih, koje karakterizira promišljen i odvažan autorski stav.

Od hrvatskih filmova na 10. Beldocsu, u premijernu selekciju Kreacija vs destrukcija selektorice Nataše Govedarice, plasirao se film “Neželjena baština” (Artizana film, 2016.) Irene Škorić, dok će se u programu Biografski dokumentarci prikazati nagrađivani film Pere Kvesića “Dum Spiro Spero” (Factum, 2016.).

Marko Grba Singh, selektor domaćeg natjecateljskog i revijalnog programa, koji je ujedno prošle godine učestvovao na Beldocs festivalu kao autor filma “Abdul i Hamza” (2016), najavio je da će ove godine domaća selekcija nastaviti s filmovima slične tematike.

Više informacija pronaći ćete na službenim stranicama festivala.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This