kamera

shutterstock_92369284

Prvi program Hrvatske radiotelevizije i ove nedjelje nastavlja s prikazivanjem ciklusa hrvatskih filmova, a večeras u 20: 05 na repertoaru je film “Kradljivac uspomena” u režiji Vicka Ruića.

Nakon filmova “Život je truba” Antonija Nuića, “S one strane” Zrinka Ogreste, “Nardonog heroja Lijlljana Vidića” Ivana Gorana Viteza i brojnih drugih filmova hrvatske kinematografije, na red je došla drama “Kradljivac uspomena” Vicka Ruića. Film je žanrovski okarakteriziran kao politićka drama  s natruhama art-filma, a rađen je prema istoimenom romanu hrvatskog diplomata i književnika Dine Milinovića.

Radnja filma odvija se u Parizu, gdje  na tajanstven način nestaje istaknuti diplomat i obavještajac Juraj Fran Krsto Križanić (Sven Medvešek). Njegov nestanak, po nalogu obavještajne službe, istražuje Gawain Skok. Gawain je nekadašnji vukovarski branitelj koji je obolio od PTSP-a i ovaj ga slučaj dovodi u niz nepredviđenih situacija i stavlja u nova iskušenja.

Uz Svena Medvešeka u filmu glume:  Nikša Kušelj, Sven Medvešek, Iva Mihalić, Darko Milas, Goran Grgić, Milan Pleština, Nataša Janjić i Ivo Gregurović.

Svakako večeras budite uz Prvi program Hrvatske radiotelevizije i film “Kradljivac uspomena”.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This