Noćna ptica

HAVC

Ovaj prestižni festival kratkometražnog filma u francuskom gradu Clermont Ferrandu održat će se od 3. do 11. veljače 2017. godine. Podsjetimo, Noćna ptica nedavno je uvrštena i u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova Sundance Film Festivala koji se početkom iduće godine održava u Park Cityju. 

U međunarodnoj konkurenciji festivala u Clermont Ferrandu naći će se kratkometražni animirani film Noćna ptica nastao u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji. Redateljica i koscenaristica je Špela Čadež, a uz producenticu Vanju Andrijević na filmu je iz Hrvatske sudjelovala montažerka Iva Kraljević i majstor postprodukcije Mario Kalogjera. Film je koprodukcija između Slovenije i Hrvatske, točnije Finte Filma, RTV Slovenije i Bonobostudija.

Noćna ptica iz naslova je pijani jazavac koji se otisne u čudnu avanturu nakon što ga na cesti pronađe policijska patrola.

Film je osvojio četiri nagrade od premijere u rujnu od kojih treba izdvojiti posebno priznanje na DOK Leipzigu i srebrnu nagradu na Etiudi & Animi, a zasad broji 14 natjecanja na međunarodnim festivalima.

39. međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont Ferrandu održat će se od 3. do 11. veljače 2017. godine. Filmovi se prikazuju u međunarodnoj i nacionalnoj konkurenciji. Tu su još i Lab program koji prikazuje vizualno dojmljive filmove te panoramski programi koji će donijeti fokuse na kolumbijski film i pregled crnohumornog filma.

Više o festivalu pogledajte na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

Izvor: HAVC

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This