Christmas movies

shutterstock_534654943

Vrijeme adventa vrijeme je iščekivanja, a na svakom uglu božićna atmosfera podsjeća nas na obiteljski blagdanski ugođaj koji donosi prosinac. Posljednji mjesec u godini, osim uz božićne ukrase i vrijeme darivanja, često vezujemo i uz toplinu doma, a najljepši način za provesti blagdansku večer upravo je u obiteljskom ozračju gledajući neke od filmskih božićnih klasika.

Specifičnost božićnih filmova svakako je i činjenica da ih svake godine možemo iznova gledati, a da nam ne dosade, pa su tako neki filmovi poput „Sam u kući” postali tradicionalni dio božićnog perioda.

Mi smo se prisjetili nekoliko filmskih naslova koji prenose svevremensku toplu poruku smještenu u hladno godišnje doba, kako i priliči tematskim božićnim filmovima.

  1. Edward Scissorhands (1990.)

Jedan od najpoznatijih filmskih uradaka ekstravagantnog redatelja Tim Burtona, Edward Scissorhands, film je koji donosi emotivnu priču o čovjeku neobična talenta Edwardu Škarorukom kojeg je utjelovio Johnny Depp. U filmu mu se pridružila i mlada Winona Ryder, a priča je to o unutrašnjoj ljepoti i bezuvjetnoj ljubavi.

2. The Nightmare Before Christmas (1993.)

Još jedna neobična priča Tima Burtona, The Nightmare Before Christmas, film je u kojem je Burton ostavio svoj prepoznatljivi mračni pečat u ulozi scenarista. Režiju za ovu zanimljivu animiranu božićnu priču potpisuje Henry Selick predstavljajući vam Jacka Skellingtona, kralja grada Halloweena koji teško razumijeva koncept Božića.

3. Jack Frost (1998.)

Predivan obiteljski božićni film, u režiji Troya Millera, započinje kao tragična nesreća u kojoj otac obitelji (Michael Keaton) pogine i napusti svoju ženu i sina, ali se blagdanskom čarolijom sljedeće godine vrati u liku snjegovića kako bih se na ispravan način oprostio sa svojim sinom.

4. How The Grinch Stole Christmas (2000.)

Jedan od najprepoznatljivijih negativnih likova koje vezujemo uz božićnu filmografiju svakako je zeleno čudovište Grinch, koje je pokušalo ukrasti Božič, ali ipak u konačnici spoznalo ljepotu blagdanskog veselja i obiteljskih radosti. Film je to u režiji Rona Howarda, a glavne uloge odigrali si Jim Carrey i Taylor Momsen.

5. The Polar Express (2004)

Film Roberta Zemeckisa, Polar Express, animirani je glazbeni božićni film koji vas vodi na u pravu blagdansku pustolovinu. Film prepun ljubavi i topline pravi je obiteljski blagdanski odabir, a svakako treba pohvaliti i ulogu Toma Hanksa koji je vrlo uvjerljivo posudio svoj glas i više no jednom liku u filmu.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This