Zlatna vrata

Ivana Tolj

Tko je i što odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića dođite i provjerite u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata. Naime, ovoga listopada Kinoteka Zlatna vrata uvodi klupski program pod zanimljivim nazivom „Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića” u sklopu kojeg će svakog posljednjeg utorka u mjesecu, jedna slavna osoba iz svijeta kulture i umjetnosti, odabrati film za publiku. „Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića” čini se kao odlična prilika za novo viđenje već poznatih kulturnjaka i umjetnika koje smo do sada primarno poznavali kroz njihove kulturne doprinose književnosti, glazbi i brojnim drugim područjima. Klupski program Kinoteke Zlatna vrata od ovoga utorka upoznat će vas s njima i njihovim filmskim afinitetima u posve drugačijem svjetlu.

Program „Odabrao umjesto Đele Hadžiseimovića” započinje 25. kolovoza, a zanimljiv odabir ljubitelja filma iznenađivat će nas i zabavljati i narednih mjeseci. Posebnost programa jest i uvodni govor osobe koja odabire film za publiku u kojem će vas sve kratko uputiti u razloge svoga odabira i svoje viđenje filma koji će nakon toga prikazati.

Ravnateljica Zlatnih vrata Tamara Visković ideju o programu objasnila je jednostavnom mišlju o individualnom doživljajnom i spoznajnom poimanju pojedinih filmova te zanimljivim osobnim pričama o ljubavi prema pojedinim filmskim naslovima.

Prilika probijanja leda ili u ovom slučaju, filmskog platna, pripala je redatelju, novinaru i književniku Predragu Luciću. Film kojeg je odabrao Predrag Lucić jest „Grk Zorba” redatelja Mihalisa Cacogyannisa iz 1964. godine, priču o radosti življenja u dobru i zlu.

Osim poziva u kino i druženja uz Predraga Lucića i njegov filmski odabir, u prizemlju Kinoteke zabava će se nastaviti uz grčka pića i odabir glazbe prema izboru gostiju. Bogat i zanimljiv program kinoteke Zlatna vrata čini se kao dobar smjer ka vraćanju interesa publike za dobrim filmom i filmskim druženjima.

Nakon Predraga Lucića u Kinoteci Zlatna vrata možemo očekivati osobni filmski odabir brojnih ličnosti poput Saše Antića, Lane Barić i brojnih drugih zanimljivih osoba koji posebno cijene i uživaju u filmskoj umjetnosti.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This