Okja

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=E-wBI7Mh6H4

Iako je za korejsku kinematografiju bila rezervirana uža vrsta filmske publike, uz naravno same Korejce, čini se da će afiniteti prema korejskom filmu mnogima porasti nakon što pogledaju upravo objavljeni teaser za fantasy triler “Okja” Riječ je o filmu u režiji Joon-ho Bonga, višestruko nagrađivanog redatelja kojem žanr trilera nije niti malo stran.

Da bi vam jedan korejski film ipak privukao pažnju, vjerujemo da je potrebno mnogo više od uzbudljive najave, pa pretpostavljamo da će činjenica da je film ipak Netflixov i da ćemo u njemu gledati neka poznata holywoodska lica ipak privući malo širu publiku. Riječ je o filmu u kojem ćemo gledati Jakea Gyllenhaala i Tildu Swinton, a jedan od producenata je i Brad Pitt.

Okja

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=E-wBI7Mh6H4

“Okja” je film radnjom smješten u Južnu Koreju, gdje pratimo djevojčicu, koja u šumi živi s hibridom Okjom. Okja je ljusko- životinjski hibrid, no čini se da to djevojčici u niti jednom segmentu nije strano ili neobično. Stvari se kompliciraju kada Okja jednog dan nestane, a djevojčica se odluči potražiti ga.

Sam redatelj Joon-ho Bong naglasio je da bi “Okja” trebala ukazati na lijepe i ružne stane odnosa između čovjeka i životinje. Filmu će svakako doprinijeti i vizualni efekti, za koje je zaslužan Oscarom nagrađeni Erik-Jan de Boer, poznat po svom radu na filmu “Life of Pi”.

Film u kina stiže 28. lipnja 2017. godine, a do tada predlažemo da pogledate teaser i pripremite se za malo južnokorejske kinematografije.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This