John Wick

Blitzgroup

Veliki fanovi Keanu Reevesa, s oduševljenjem su dočekali nastavak akcijskog filma o nepobjedivom John Wicku. 

Lik John Wicka upoznali smo 2014. godine u prvom nastavku istoimenog filma u čijem centru pratimo život bivšeg plaćenog ubojice. Režiju prvog dijela potpisali su Chad StahelskiDavid Leitch, dok je za scenarij zaslužan Derek Kolstad. Neustrašivog Johna Wicka utjelovio je Keanu Reeves, a prvi dio prati njegov život nakon što izađe iz posla te mu nedugo nakon toga umre žena. Jedino što je Johnu preostalo, jest njegov Mustang i psić kojeg mu je žena poklonila. No, jako skoro John ostaje i bez toga zahvaljujući pohlepnom i razvratnom sinu poznatog i cijenjenog ruskog” poslovnjaka” Vigga Tarasova (Michael Nyqvist), za kojeg je i sam John radio. Osveta je neupitna, a kako su neka pitanja ostala visjeti u zraku, po završetku prvog dijela filma, brojni ljubitelji akcije jedva su dočekali nastavak.

John Wick

Blitzgroup

2017. godine, u režiji Chada Stahelskog snimljen je nastavak, jednostavnog naziva “John Wick: Chapter 2” u kojem se Keanu Reeves vraća još snažniji i odlučniji. Ljubitelji Reevesove filmografije, prisjetit će njegovih Kung fu vještina koje je morao svladati za potrebe snimanja filma “Matrix”. U filmu “John Wick 2” Kung fuu nadodajte vještine Iaida, japanskog mačevanja, Kenjutsua, brazilskog jiu-jutsua, pucanje iz više pištolja istovremeno i, naravno, nadnaravnu vožnju automobilom kako biste dobili viziju onoga što vas u nastavku očekuje. John Wick vraća se još snažniji i odlučniji u svojoj namjeri, no krva zakletva, koju je dao talijnskom mafijašu Santinu (Riccardo Scamarcio), dovest će ga u niz nezgodnih situacija.

O nastupu samoga Keanua, sve se kritike mogu svesti na njegove nadnaravne borbe s cijelim mafijaškim i kriminalističkim svijetom, koji ga želi mrtvim. U drugom dijelu, Keanu lik Johna igra lišeno svih emocija i mimike, a glavni fokus smješten je na njegove borilačke tehnike i nadljudske sposobnosti, koje su mu u filmu vješto potpomogli i brojni kaskaderi.

Sjećajući se franšize “Matrix”, svakako ćete se radošću prisjetiti i Laurencea Fishburnea, koji se u liku Bowery Kinga u “John Wicku” ponovno susreće s Reevesom na filmskom setu. Također, filmskoj družini drugog dijela “John Wicka” priključio se i poznati reper Common, u liku obučenog ubojice Cassiana, te Ruby Rose, koju će fanovi serije “Orange is a New Black” prepoznati.

John Wick

Blitzgroup

Iako se radnja drugog dijela “John Wicka” događa vremenski neposredno nakon prvog nastavka, emotivni segment, kojim je glavni lik bio vođen u prvom dijelu, u nastavku će izostati. Drugi dio akcijske priče o nemilosrdnom i legendarnom John Wicku temeljen je upravo na suprotnom doživljaju od onog emotivnog. Wick se nakon vlastite osvete nađu u neprilici, koju mora ispoštovati zbog krve zakletve, koja nam u drugom dijelu otkriva pozadinsku priču o Stolu svjetskih plaćenih ubojica. Iako će u drugom dijelu emotivnog segmenta uglavnom izostati, priču će nadoknaditi eksplozivna akcija, koja će ljubitelje ovoga žanra svakako zabaviti. Onima pak željnima realnosti, film će se možda ipak učiniti utoliko pretjeranim.

Filmska kritika i publika, nastavak priče o plaćenom ubojici John Wicku proglasili su još boljim i intenzivnijim od prethodnog, što je vjerojatno uvjetovala enormna doza akcije kojom film obiluje. Kako biste provjerili je li drugi nastavak bolji od prvog, i sviđa li vam se John Wick u svom naprednijem izdanju, film trenutno igra u Cinestar kinima u distribuciji Blitza, pa predlažemo da ga pogledate i sami ocijenite.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This