branko lustig

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=_Fu4ynRzeDc

8. travnja, u zagrebačkom kinu Europa, svečano je otvoreno 11. izdanje Festivala tolerancije.

Festival je otvoren projekcijom filma iz 60-tih “Gol među vukovima“, reinterpretacijom istoimenog romana Bruna Apitza iz 1958. koji je postao simbol antifašističkog pokreta otpora u Njemačkoj. Festival je tradicionalno otvorio gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić, citirajući Branka Lustiga riječima koje mu je uputio prije 7 godina na povratku sa zajedničkog putovanja u Auschwitz : ” Mržnja razara i ubija, oprost smiruje dušu, a zaborav ubija identitet.”

Festival tolerancije organiziran je 21 put unutar šire regije, a na njemu je prikazano više od 600 filmskih projekcija, organizirano više od 20 izložbi, 25 koncerata, 75 edukacijskih jutara, 29 diskusija i okruglih stolova. Cjelokupan program fokusiran je na očuvanje sjećanja na holokaust, društveni angažman, poticanje međukulturalnog dijaloga, poticanje društva na djelovanje i razvoj lokalne zajednice.

11. izdanje Festivala Tolerancije održat će se  do petka 14. travnja 2017., a program će i ove godine obilovati projekcijama filmova, edukacijskim jutrima, izložbama, promocijama knjiga, ugodnim razgovorima i povrh svega, kvalitetnim druženjem.

Sve informacije o 11. Festivalu tolerancije možete pronaći na službenoj stranici,  gdje vas očekuje i detaljan program. Svakako ne propustite biti dio ove zanimljive organizacije.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This