Liburnia

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=HbSnYS6wTwY

Petnaesto izdanje Liburnia film festivala, ove godine održat će se od 21. do 15. kolovoza u Opatiji, a organizatori pozivaju sve autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave i postanu dio još jednog izdanja najstarijeg festivala dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedinog festivala koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.

Uvjeti prijave vrlo su jednosatvni. Autorski dokumentarni rad mora biti završen u 2016. ili 2017. godini  bez obzira na trajanje i tehniku snimanja. Filmovi moraju biti nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji, ako je Hrvatska najkasnije druga koprodukcijska zemlja u nizu. Organizatori će prihvatiti i filmove koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, ukoliko producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije petnaest dana prije početka festivala. U Regionalni program iznimno mogu biti izabrani i filmovi iz 2015. godine.

Natječaj je otvoren od 8. ožujka do 15. svibnja 2017., a rezultati će biti poznati početkom srpnja. Prijaviti se može putem online prijavnice na web stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com. Na istom se mjestu nalaze i pravila za prijavu filma.

Među odabranim filmovima, u kolovozu 2017. godine, peteročlani će žiri nagraditi autore i njihove filmove u kategorijama za najbolji film, najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a publika će odabrati i po svome mišljenju najbolji film.

Prijave su krenule, imate vremena do 15. svibnja, stoga se pripremite i postanite dio 15. izdanja Liburnia film festivala.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This