pero kvesić

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=WyH8odPSXus

Na završenom firentinskom 57. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Festivalu dei Popoli (25. studenog do 2. prosinca), filmu Pere Kvesića „Dum Spiro Spero” dodijeljena je još jedna prestižna filmska nagrada. Poznati pisac i novinar od nedavno se dokazao i kao redatelj dokumentarnog filma, a njegova debitantska redateljska uloga donijela mu je brojna priznanja kao i potvrdu da je ono što radi istodobno i zanimljivo i kvalitetno. Osim priznanja koje mu je ukazano u Firenci film Pere Kvesića već je nagrađen Grand prix nagradom na Danima hrvatskog filma, nagradom „Vedran Šamanović” Pulskog filmskog festivala, nagradom za najbolji film Liburnia Film Festivala te nagradom za najbolji film španjolskog Festivala La Cabina.

Filmu „Dum Spiro Spero” na Festivalu dei Popoli dodijeljena je glavna nagradu u konkurenciji za najbolji srednjometražni film. Žiri, kojeg je film na prvu osvojio, sačinjavali su Jasmin Bašić, Giovanni Cioni i Nikolaus Geyrhalter.

Režiju, scenarij i kameru u filmu „Dum Spiro Spero” potpisuje sam Pero Kvesić, dok je producentska uloga pripala Nenadu Puhovskom. „Dum Spiro Spero” filmska je vizija odnosa života i smrti redatelja Kvesića te snage koju pronalazi u nadi i prepuštanju malim životnim radostima.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This