matrix

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=gDadfh0ZdBM

Skoro dvadeset godina nakon, Warner Bros. čini se želi vratiti kultnu znanstveno- fantastičnu akciju “Matrix” u život. Nije poznato bi li sestre Lana Wachowski i Lilly Wachowski preuzele scenarističku i redateljsku odgovornost za četvrti nastavak filma o umjetnoj stvarnosti, kao što je to bio slučaj u prethodna tri nastavka, budući da se tek sada okuplja trust scenarističkih mozgova s ciljem oživljavanja kultne franišize.

1999. godine izašao je prvi nastavak filma “Matrix”, koji je, što zbog žanrovskog opredjeljenja, što zbog aluzija na cyberpunk i hakersku subkulturu osvojio obožavatelje diljem svijeta. Nastavak “Matrix Reloaded” imaju još veći financijski uspjeh od prvog nastavka, s nevjerojatnih 740 milijuna zarade, dok je i treći, nešto lošiji nastavak “Matrix Revolution” zaradio 427 milijuna dolara. Akcijska franšiza “Matrix” tako je sveukupno zaradila preko 1.6 milijardi dolara, pa ne iznenađuje da ju njeni tvorci pokušavaju oživjeti i dvadeset godina nakon njenog nastanka i 14 godina, nakon posljednjeg nastavka.

Glavne uloge u akcijskoj SF franšizi tumačili su Keanu Reeves i Laurence Fishburne, koji su se nedavno sreli i na setu filma “John Wick 2”, no nije poznato hoćemo li ih gledati i u nastavku.

Kako nijedan bitniji detalj, osim da sama ideja tinja i oko nje se okuplja tim stručnjaka, nije poznata, predstoji nam samo čekati i nadati se da će Nea i Morpheusa ponovno gledati na malim ekranima.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This